Sjømatnæringen e blant Norges og verdens raskest voksende. Det trengs ny kunnskap om hvordan man kan være innovative på en bærekraftig måte – altså hvordan man kan møte dagens behov uten å ødelegge for at kommende generasjoner skal få dekket sine.
– Vi valgte å utfordre Norges Handelshøyskole (NHH) på dette. Norge er inne i en nasjonal omstillingsdugnad, og vi trenger ny kunnskap, sier direktør Tanja Hoel i NCE Seafood Innovation Cluster.
NHH svarte med å utvikle et helt nytt "MBA in Global Seafood"-program med tittelen «Sustainable Innovation». Målgruppen er erfarne ledere og fagspesialister i og i det marine, internasjonale miljøet. Mye av programmet gjennomføres via webcast, Skypekonferanser og studiebesøk på internasjonale studiesteder i Asia og Nord-Amerika. NHH-professor Linda Nøstbakken er ansvarlig for programmet.
HR-sjef Anne Lorgen Riise i Marine Harvest Group, verdens største lakseselskap, sier MBA-programmet er etterlengtet.
– For at våre selskaper skal fortsette å utvikle seg i en bærekraftig retning, må vi investere i fremtidens globale ledere. Dette programmet er skreddersydd for å imøtekomme vårt behov.